Od obrázkov k písmu: Rozlúštenie zabudnutých písiem a jazykov (Zeichen und Wunder) - Doblhofer, Ernst: 1919-2002; Piovarcsyová, Elena; Bačík, Emil: 1929-1999 (Obzor Bratislava, 1972)
Rozlúštenie zabudnutých písiem a jazykov. Z obsahu: Rozlúštenie egyptského písma, Rozlúštenie staroperzského klinového písma, Vysvetlenie jazyka chetitských klinopisných tabúľ a rozlúštenie chetitských hieroglyfov, Rozlúštenie ugaritského a gublitského jazyka, Cyperského slabikového písma, atd...
Z obsahu: Rozlúštenie egyptského písma. Rozlúštenie staroperzského klinového písma. Vysvetlenie jazyka chetitských klinopisných tabúľ a rozlúštenie chetitských hieroglyfov. Rozlúštenie ugaritského a gublitského jazyka. Rozlúštenie krétsko-mykénskeho lineárneho písma. Rozlúštenie starotureckého runového písma. Písmo Etruskov, z údolia Indusu a Veľkonočného ostrova. Poznámky.
Keywords: Doblhofer, Ernst (rakúsky klasický filológ. (* 02.09.1919 v Eferding -ć 25.12.2002 v Grazi, Rakúsko); dejiny písma; písmo; jazyky; rozlúštenie písma; egypteké písmo; klinové písmo; hieroglyfy; obrázkové písmo; Bačík, Emil (slovenský akademický maliar, grafik. Nar. 04.05.1929 Piešťany, Slovensko - 1999 Bratislava, Slovensko)