Moje piesne: Zbierka ľudových piesní z obce Hrochoť - Križo, Milan: 1928- (Podpolianske osvetové stredisko, 2008)
Autor zbierky Milan Križo, je spevákom, ktorého celé generácie nositeľov tradičnej ľudovej kultúry, jej obdivovateľov i znalcov, považujú za symbol slovenského folklóru. Šarm jeho interpretácie zodpovedá tým najprirodzenejším kritériám vidieckeho človeka. Uznávajú ho aj odborníci, pri rôznych stupňoch štylizácie ho v plnej miere akceptujú profesionálne hudobné telesá, s obdivom ho prijíma široká poslucháčska verejnosť i medzinárodné fórum. Hoci jeho vzdelanie a profesia navonok nemajú s ľudovou piesňou nič spoločné, je aj etnomuzikológ. Ako vysokoškolský pedagóg v odbore botaniky bol uznávanou autoritou, je znalcom Poľany a flóry tohto kraja. Sleduje paralely v prírode a duchovnom svete človeka. Pri príležitosti svojich osemdesiatín v roku 2008 vydal zbierku ľudových piesní zo svojej rodnej obce Hrochoť. K svojej láske, hrochotskej pesničke, pristupuje citlivo, s úctou a veľkým rešpektom. Prezentuje nám ju ako intímnu výpoveď o jednom krásnom celoživotnom vzťahu. Zbierka obsahuje 385 notových a textových zázn