S maliarom okolo sveta: Európa. Ázia. Afrika. Severná a stredná Amerika. Južná Amerika. Austrália a oceánia. Polárne kraje - Kalousek, Jiří: 1925-1986; Šubrt, Josef; Vandová, Alena (Mladé letá, 1989)
Populárno - náučná, krásne ilustrovaná kniha, ktorá vás prevedie Európou, Áziou, Afrikou, Severnou a Strednou Amerikou, Južnou Amerikou, Austráliou a Oceániou, Polárnymi krajinami...