Chránené rastliny - Randuška, Dušan; Križo, Milan: 1928-; Imro, Igor: 1943-; Makošová, Mária (Bratislava Príroda, 1986)
Cieľom tejto publikácie je, aby sa milovníci prírody zoznámili s kvitnúcimi skvostami našej voľnej prírody, ktoré pre svoju krásu alebo vzácnosť bolo treba vziať pod zákonnú ochranu.
Obrázky a opisy. Literatúra. Latinský zoznam druhov. Slovenský zoznam druhov. Český zoznam druhov. Ruský zoznam druhov. Poľský zoznam druhov. Nemecký zoznam druhov. Maďarský zoznam druhov. Anglický zoznam druhov. Zoznam druhov podľa čeľadí. Latinský zoznam názvov čeľadí. Slovenský zoznam názvov čeľadí.
Keywords: botanika všeobecná; botanika; rastliny; chránené rastliny; environmentalistika; ochrana rastlín; atlasy; Križo, Milan (slovenský vysokoškolský učiteľ, lesný inžinier, spevák ľudových piesní, rodák z podpolianskej obce Hrochoť. * 10.08.1928 Hrochoť, Slovensko -); Imro, Igor (slovenský grafik, ilustrátor, fotograf. * 01.12.1943 Banská Bystrica, Slovensko -)