Tajomstvo Thornton Hallu (The Making of May) - Rees, Gwyneth: 1968-; Kralovičová, Oľga: 1961-; Fleisnerová, Monika (Mladé letá Bratislava, 2008)
Život siroty May sa úplne zmení, keď sa presťahuje do starého sídla na anglickom vidieku, kde je jej brat záhradníkom. Jedenásťročná May sa skamaráti so synom majiteľa a spolu začnú premieňať zanedbanú záhradu na takú, o akej May sníva. No predovšetkým musia vyriešiť záhadu starej veže, kam majú zakázané chodiť.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; humoristické príbehy; dobrodružné romány; próza; anglická literatúra - texty; Rees, Gwyneth (anglická spisovateľka pre deti a mládež. Teraz pracuje v Londýne a psychiatrická poradkyňa pre deti. Nar. 1968 v Leicesteri, Anglicko -); pre čitateľov od 9 rokov; Kralovičová, Oľga, rodená Rovenská (slovenská prekladateľka, tlnočníčka, ktorá prekladá už vyše 30 rokov. Začala prekladať z ruského jazyka, skúsila arménčinu a momentálne sa venuje iba angličtine. * 1961 Slovensko -)