Guinnessova encyklopédia : (The Guinness encyclopedia) - Ličková, Zora: 1959-; Sedge, Amanda; Lucas, Jon; Megová, Eva; Holec, Peter; kolektív prekladateľov; Roberts, David: 1796-1864 (Mladé letá, 1992)
Kniha obsahuje ucelený súbor súčasných ľudských poznatkov, podaný prehľadne a zrozumiteľne. Na vyše 300 bohato ilustrovaných dvojstranách sú do hĺbky rozobrané kľúčové problémy tematicky zoradených častí. Množstvo farebných fotografií, reprodukcií, prehľadných máp a grafov vzniklo špeciálne pre túto encyklopédiu. Kniha obsahuje i podrobné a aktualizované informácie o každom zo 188 štátov sveta. Je vybavená rozsiahlym vecným registrom a prepracovaným systémom odkazov v texte.