V našom meste býva Gulliver - Minichová, Anna: 1924- (Poslušné písmenká, 1980)
Súrodencov Andrejku a Peťka má počas neprítomnosti rodičov, ktorí sú na dlhodobej stáži v zahraničí, na starosti ich múdra a láskavá stará mama. Číta im príbehy z knižky J. Swifta a deťom rozprávkové skutočnosti vplynú do každodenných chvíľ. Andrejka začne chodiť do prvej triedy a drobné problémy a starosti, čo pri tej príležitosti vznikajú, deti riešia pomocou fantázie, ktorá ich spätne vráti do pre nich zrozumiteľnej reality.