V našom meste býva Gulliver - Minichová, Anna: 1924-; Končeková-Veselá, Ľuba: 1942-; Štepková, Mária (Bratislava Mladé letá, 1980)
Súrodencov Andrejku a Peťka má počas neprítomnosti rodičov, ktorí sú na dlhodobej stáži v zahraničí, na starosti ich múdra a láskavá stará mama. Číta im príbehy z knižky J. Swifta a deťom rozprávkové skutočnosti vplynú do každodenných chvíľ. Andrejka začne chodiť do prvej triedy a drobné problémy a starosti, čo pri tej príležitosti vznikajú, deti riešia pomocou fantázie, ktorá ich spätne vráti do pre nich zrozumiteľnej reality.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: príbehy autorské; rozprávkové príbehy; príbehy o deťoch; próza; slovenská literatúra - texty; Končeková-Veselá, Ľuba (slovenská ilustrátorka, maliarka. * 19.07.1942 Bratislava, Slovensko -)