Bílý hyacint : (Córka Tuški) - Zapolska, Gabriela: 1857-1921 (Omnia, 1974)
Román, predstavujúce voľné pokračovanie knihy Sezónne láska, zavádza do Varšavy na začiatku storočia. Na pozadí pôsobivého obrazu filisterského rodiny, tísněné lesklú úradnícku biedou, líči príbeh milostného zápolenia doteraz krásne, ale starnúcej matky a dospievajúce dcéry o priazeň starnúceho herca, niekdajší matkinej známosti. Dielo vyniká majstrovskú psychológiou oboch ženských postáv.