Človek je tvor zložitý : (Čelovek - čelovek) - Vorobjov, Gennadij (Smena SÚV SZM v Bratislave [vyd.], 1982)
Kniha ruského autora, v ktorej sa zaoberá otázkami tvorivej práce. Východiskom sú poznatky psychológie, sociológie ako aj vedy, ktorá najpodstatnejšie prispela k formovaniu základných čŕt vedecko-technickej revolúcie - kybernetiky. Kapitoly sú dosť rôznorodé, ale obsahujú množstvo skvelých postrehov, zaujímavých faktov a upozorňujú na veľa otázok, ktoré treba riešiť, aby sa dosiahli najoptimálnejšie výsledky na každom úseku pracovnej činnosti človeka.