Sme živý národ 2. zv.: 1935-1947 - Smrek, Ján: 1898-1982 1898-1982 (Prameň, 1999)
Kniha Smrekovej publicistiky bola zostavená pri príležitosti storočnice narodenia tohto známeho básnika, redaktora a vydavateľa. Výber esejí, reportážnych pohľadníc, biografických miniatúr, poznámok a polemických odkazov neopakovateľným spôsobom dopĺňa obraz o Jánovi Smrekovi, zdôrazňuje aj menej známe črty jeho osobnosti, a tým spätne osvetľuje nezvyčajnú šírku jeho celoživotného diela...