Janček Palček. Deti a šarkan. O Jankovi Polienkovi - Ďuríčková, Mária: 1919-2004 1919- (Poslušné písmenká, 1970)
Kniha obsahuje tri rozprávky: Janček Palček, Deti a šarkan a O Jankovi Polienkovi. Autorka spracovala knihu na motívy ľudových rozprávok.