Čítanie z ruky: Ako spoznať seba a iných : (Die Praxis der Handanalyse) - Mertz, Bernd A.: 1924-1996 (Gemini, 1991)
Poznanie seba a iných je jednou z najdôležitejších vlastností človeka. Táto kniha poskytuje základné vedomosti potrebné pre tieto poznatky. Ručná analýza je k dispozícii každému, kto má záujem učiť sa v tejto disciplíne. Ruka je individuálna karta a dokonca aj tá, ktorá sa nedá skryť.