Čítanie z ruky: Ako spoznať seba a iných (Die Praxis der Handanalyse) - Mertz, Bernd A.: 1924-1996; Hanuljaková, Helena; Teluchová, Miroslava; Ďurišinová, Ľubica; Budjačová, Eva (Bratislava Gemini, 1991)
Poznanie seba a iných je jednou z najdôležitejších vlastností človeka. Táto kniha poskytuje základné vedomosti potrebné pre tieto poznatky. Ručná analýza je k dispozícii každému, kto má záujem učiť sa v tejto disciplíne. Ruka je individuálna karta a dokonca aj tá, ktorá sa nedá skryť.
Keywords: Mertz, Bernd A. (nemecký herec, režisér, spisovateľ a astrológ. * 10.07.1924 v Berlíne - 17.11.1996 vo Frankfurte nad Mohanom); astrológia; chiromantia; všetenie; čítanie z ruky; ruky; ezoterika; okultismus; ezoterika; osobný rozvoj a štýl