Ekonómia v novej ekonomike - Lisý, Ján: 1950-; Čaplánová, Anetta; Gonda, Vladimír; Hontyová, Kajetana; kolektív autorov (Ekonómia, 2005)
Vysokoškolská učebnica, ktorá sa zaoberá najdôležitejšími otázkami mikroekonómie, makroekonómie a medzinárodných ekonomických vzťahov v podmienkach novej ekonomiky. Podrobne sa analyzuje a charakterizuje nová ekonomika v procese globalizácie, úloha vlády a trhu v novej ekonomike, význam teórie informácií a rozhodovania na trhu v podmienkach rizika a neistoty, v ktorých je pre trhové subjekty dôležité vedieť sa dynamicky orientovať a byť pripravený adaptovať sa na stále sa meniace situácie.