Šatka (The Scarf) - Durbridge, Francis: 1912-1998; Kořínek, Otakar: 1946-; Rostoka, Vladislav: 1948- (Smena Bratislava, 1977)
Detektívka slávneho autora, ktorého detektívky sú známe z televíznych obrazoviek. Typický detektívny príbeh dobrej anglickej školy, dej sa odohráva neďaleko Londýna, ktorý je narušený záhadnou vraždou...
Keywords: Durbridge, Francis (anglický spisovateľ, dramatik, románopisec zločinu a detektívok. Nar. 25.11.1912 Hull - 11.04.1998 Londýn); romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; próza; Rostoka, Vladislav, maďarský Laszlo Rostocku (maďarskoý grafik, plagátov, typograf. Maďarská akadémia výtvarných umení Fakulta výtvarných umení. Nar. 18.05.1948 Köbölkút, Československo -); anglická literatúra - texty