Stonožka: Básničky pre deti - Balák, Štefan: 1944- 1944- (Matica slovenská, 2006)
Milé deti, zachcelo sa vám cestovať, objavovať a spoznávať trebárs stonožku? Tá moja má len 46 nožičiek - básničiek. Hneď v úvodnej z nich bolestivo prosí: "Lekár drahý, daj mi obväz, sadru, dlahy! Sprav mi nôžku urýchlene, sto nôžok mám v svojom mene." A ako sa nôžky v Balákovej Stonožke volajú? Všelijako, napríklad cesty sestry, bahniatko, lienka na kvetnatom koberci, koník Tarzan z Tanzánie, papagáj, netáraj, plavčík Hapčík, králik ako kráľ a tak ďalej. Stonožkine nožičky, to sú tieto básničky pre veľkých i maličkých. Čítajte, objavujte...