Stonožka: Básničky pre deti - Balák, Štefan: 1944- 1944-; Kubičková, Edita: 1932-; Novosedliak, Ján: 1960-; Farkašová, Jana (Martin Matica slovenská, 2006)
Milé deti, zachcelo sa vám cestovať, objavovať a spoznávať trebárs stonožku? Tá moja má len 46 nožičiek - básničiek. Hneď v úvodnej z nich bolestivo prosí: "Lekár drahý, daj mi obväz, sadru, dlahy! Sprav mi nôžku urýchlene, sto nôžok mám v svojom mene." A ako sa nôžky v Balákovej Stonožke volajú? Všelijako, napríklad cesty sestry, bahniatko, lienka na kvetnatom koberci, koník Tarzan z Tanzánie, papagáj, netáraj, plavčík Hapčík, králik ako kráľ a tak ďalej. Stonožkine nožičky, to sú tieto básničky pre veľkých i maličkých. Čítajte, objavujte...
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: básne autorské; básne o zvieratách; básne pre najmenších; poézia; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Balák, Štefan, pseudonym Babík, Oravec (slovenský básnik, prekladateľ z jazykov: ruský jazyk, poľský jazyk, chorvátsky jazyk, slovinský jazyk, nemecký jazyk, srbský jazyk. * 11.05.1944 Lokca, Slovensko -); Novosedliak, Ján (slovenský grafik, výtvarník, typograf. * 1960 Martin, Slovensko -)