Slovácko sa súdí aj nesúdí - Galuška, Zdeněk: 1913-1999 (Československý spisovatel, 1981)
Z dvoch doteraz vydaných knižiek veselých, nárečím písaných poviedok z vinorodého moravského Slovácka Slovácko sa Porotca a Slovácko sa Nesůdí vybral autor najlepšie čísla, dal im definitívnu podobu a spojil pod spoločný názov.