Kroky proti vetru: Andrej. Náš priateľ Ján. Michal - Marec, Anton: 1953- (Erb, 1989)
Kroky proti vetru predstavujú v autogenéze Antona Marca nepochybne skok dopredu. Táto trojnovela je obdivuhodná svojou vnútornou presvedčivosťou, svojou morálnou silou i svojím zrelým rozmýšľaním o prvých i posledných veciach človeka.