Kroky proti vetru: Andrej. Náš priateľ Ján. Michal - Marec, Anton: 1953-; Dúbravec, Marcel: 1948-2006; Gális, Jozef: 1939- (Bratislava Smena, 1989)
Kroky proti vetru predstavujú v autogenéze Antona Marca nepochybne skok dopredu. Táto trojnovela je obdivuhodná svojou vnútornou presvedčivosťou, svojou morálnou silou i svojím zrelým rozmýšľaním o prvých i posledných veciach človeka.
Keywords: Marec, Anton (slovenský prozaik a dramatik, autor literatúry pre deti a mládež. * 11.08.1953 Chlmec pri Žiline -); novely autorské; novely o prírode; horolezecké prostredie; filozoficko-etické novely; próza; slovenská literatúra - texty; Dúbravec, Marcel (slovenský maliar, grafik a ilustrátor. * 24.10.1948 Ružomberok, Slovensko - 27.04.2006)