Pieninský národný park (PIENAP) - Vološčuk, Ivan; Bohuš, Ivan: 1924-; Danko, Štefan; kolektív autorov (Akcent Správu TANAP v Tatranskej Lomnici [vyd.], 1992)
Pieninský národný park sa nachádza v severnej časti Slovenska pozdĺž štátnej hranice s Poľskou republikou. Má výmeru 3 749 ha a nachádza sa v katastrálnych územiach siedmich obcí: Červený Kláštor, Haligovce, Kamienka, Lechnica, Lesnica, Stráňany, Veľký Lipník a okresoch Stará Ľubovňa a Kežmarok.