Okamžiky : (Mgnovenija) - Čechov, Anton Pavlovič: 1860-1904 (Máj, 1962)
Čechovovej Okamihy sú vyobrazením vážnych, deprsivních a niekedy až zúfalých životných úvah a situácií. Typicky ruskej zásadne morálne bahno.