Don Giovanni - Bilý, Peter: 1978- (Slovenský spisovateľ Bratislava, 2007)
Ďalší román mladého autora zaujímajúceho v slovenskej literatúre excentrické postavenie. V príbehu slovenského kňaza pôsobiaceho v Taliansku spracúva tému odcudzenia, pokrytectva a samoty. Mladý muž hľadá v telesnej láske odpovede na otázky týrajúce dušu, čo sa zmieta medzi odriekaním a pokušením sexuálneho zážitku.
Keywords: Bilý, Peter (slovenský spisovateľ, básnik, prozaik, prekladateľ z jazykov franc., španiel., talianského. Nar. 04.05.1978 Košice, Slovensko -); romány autorské; spoločenské romány; romány o láske; kňazi; celibát; próza; slovenská literatúra - texty