Svetové zásoby: Ľudstvo na prahu 21. storočia : (Weltressourcen) - Winkler, Heiner: 1938- (Malá moderná encyklopédia, 1986)
Problematika zásob vybraných hospodársky a politicky vážnych surovín, postupne rozobratých v 21 monograficky koncipovaných kapitolách, je v knihe podaná sugestívne a živo. Autor so suverenitou znalca dokázal pri náčrte stavu zásob, dejín ťažby, foriem dobývania a produkcie i špecifických výhod tej či onej suroviny podať veci tak, že v popredí je ľudský aspekt problému, odlišný v táboroch nášho rozdeleného sveta.