Svetové zásoby: Ľudstvo na prahu 21. storočia (Weltressourcen) - Winkler, Heiner: 1938-; Piovarcsyová, Elena; Illeková, Emília; Vančo, Ladislav: 1949- (Obzor Bratislava, 1986)
Problematika zásob vybraných hospodársky a politicky vážnych surovín, postupne rozobratých v 21 monograficky koncipovaných kapitolách, je v knihe podaná sugestívne a živo. Autor so suverenitou znalca dokázal pri náčrte stavu zásob, dejín ťažby, foriem dobývania a produkcie i špecifických výhod tej či onej suroviny podať veci tak, že v popredí je ľudský aspekt problému, odlišný v táboroch nášho rozdeleného sveta.
Presné náz. štátov. Spoluvyd. Soc. akadémia SSR, Bratislava. 52 zázn. v slov., češ., ruš., angl., nem. a maď.
Keywords: hospodárstvo svetové; hospodárske suroviny; r. 1976; suroviny hospodárske; energia; svetové zásoby; Winkler, Heiner (nemecký historik. * 19.12.1938 v Königsbergu, Nemecko -); Vančo, Ladislav (slovenský popredný knižný grafik. * 01.01.1949 Velušovce, pri Topoľčanoch, Slovensko -); články publicistické