Fimfárum : Královna Koloběžka První. Jak na Šumavě obři vyhynuli. Lakomá Barka. Líná pohádka. Moře, strýčku, proč je slané?. Splněný sen a iné - Werich, Jan: 1905-1980 (Československý spisovatel, 1963)
Kompletní vydání půvabných pohádek plných humoru, jazykového vtipu i poučení. Jejich autor si v nich vzal na mušku některé lidské vlastnosti a zlořády. Knížka okouzluje krásou češtiny, hravostí a moudrostí vypravěče a potěší děti i dospělé. Mnohé z Werichových pohádek se dočkaly i filmové či televizní podoby.