Fimfárum Královna Koloběžka První. Jak na Šumavě obři vyhynuli. Lakomá Barka. Líná pohádka. Moře, strýčku, proč je slané?. Splněný sen a iné - Werich, Jan: 1905-1980; Trnka, Jiří: 1912-1969 (Československý spisovatel Praha, 1963)
Kompletní vydání půvabných pohádek plných humoru, jazykového vtipu i poučení. Jejich autor si v nich vzal na mušku některé lidské vlastnosti a zlořády. Knížka okouzluje krásou češtiny, hravostí a moudrostí vypravěče a potěší děti i dospělé. Mnohé z Werichových pohádek se dočkaly i filmové či televizní podoby.
Keywords: Werich, Jan (bol český filmový a divadelný herec, dramatik a filmový scenárista, v autorskej dvojici s Jiřím Voskovcem, významný predstaviteľ medzivojnovej divadelnej avantgardy a povojnovej českej divadelnej kultúry, spisovateľ. * 06.02.1905 Praha, Česko - 31.10.1980 Praha, Česko); rozprávky autorské; humoristické rozprávky; próza; česká literatúra - texty