Knieža liptovské: Láska a pomsta. Bozkovci - Kalinčiak, Ján: 1822-1871 (Hviezdoslavova knižnica, 1960)
Kniha obsahuje niekoľko próz. V historickej povesti Knieža liptovské je hlavnou postavou Ján Korvín, syn kráľa Mateja, ktorý bojuje o moc v krajine proti palatínovi Zápoľskému. V ďalšej historickej povesti Bozkovci preniká snaha po plastickom zobrazení života slovenského zemianstva. V próze Láska a pomsta sa v detailoch dostáva na scénu zárodok realizmu...