Zaklínač hadov: Príbeh o ťažkom osude Abu┤l Fatha Omara Chajjáma Nišapurského : (Zaklinateľ zmej) - Iľjasov, Javdat (Osudy slávnych, 1982)
Príbeh o ťažkom osude, úspechoch a neúspechoch samopašného šejka, básnika, učenca, výnimočného človeka Abu┤l Fatha Omara Chajjáma Nišapurského. Príbeh o živote jedného ľudu, ťažko skúšanej spoločnosti, dosahu božstiev, fanatizmu a človečej nevôle spoločnosti na osudy malých a smrteľních jedincov.