Pohľady zvnútra - Handžárik, Július: 1930-; Chomsky, Noam: 1928-; Gould, Allan; Finkelstein, Norman G. (Porozumenie, 2001)
V tomto útlom zväzku dostáva čitateľ do rúk výňatky z diel štyroch autorov, ktorých zdanlivo takmer nič nespája. V skutočnosti ich však spája prinajmenšom jedna vec ľ zasvätený realistický pohľad priamo zvnútra západného demokratického sveta na mechanizmy a nástroje celosvetovej ekonomickej a mocenskej expanzie Spojených štátov amerických, ktorá sa skrýva za nič nehovoriaci slogan "globalizácia".