Vietor od Západu : (East Wind, West Wind) - Buck, Pearl S.: 1892-1973 (Čajka, 1970)
Román o mladej Číňanke, ktorá ťažko bojuje s predsudkami a poverami. Jej manžel, ktorý vyštudoval na západných univerzitách, jej v tom pomáha. Román je písaný formou spovedi či listu autorke, ktorej sa hlavná hrdinka zdôveruje so svojimi starosťami a radosťami.