Naša Dukla pod Urpínom - Mazár, Jozef (Športová akadémia Mladosť, 2007)
Tento rok je rokom 40.výročia existencie Dukly Banská Bystrica. Je to vhodná príležitosť poobhliadnuť sa po tom ako Dukla Banská Bystrica vznikala, kto ju uvádzal do života, ale aj to aké zákulisie sprevádzalo jej vznik. Okrem toho si treba všímať predovšetkým tých, ktorí Duklu a jej úspechy tvorili, písali jej bohatú kroniku nielen prostredníctvom výsledkov na jednotlivých športoviskách, ale aj prostredníctvom osobných životov, svojim vnútorným svetom. Celkom na 304 stránkach publikácie " Naša Dukla pod Urpínom" , ktorú vydáva Športová akadémia Mladosť pri príležitosti 40. výročia vzniku Armádneho strediska vrcholového športu Dukla Banská Bystrica je obsiahnutý pestrý a bohatý život v Dukle.