Leto pre tvojich pätnásť rokov (Un bel été pour tes quinze ans) - Cénac, Claude: 1924-; Gálová, Mária Marta: 1949-; Bartoš, Peter: 1938- (Bratislava Mladé letá, 1987)
Francoise, pätnásťročná úprimná dievčina, sa odsťahuje s rodičmi a sestrou z vidieka do Paríža za vidinou pohodlnejšieho života. Kým staršia sestra Júlia si rýchlo zvykne na veľkomestský život, prispôsobí sa životnému štýlu Parížanov, Francoise tento spôsob života nevyhovuje. Dva mesiace prázdnin plné neočakávaných zážitkov trávi u starej mamy na vidieku a tu v nej dozrie rozhodnutie vrátiť sa sem po skončení školy natrvalo.
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: Cénac, Claude (francúzska spisovateľka dievčenských románov. Nar. 16.11.1924 Paríž, Francúzsko -); romány autorské; dievčenské romány; denníky dievčenské; próza; francúzska literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov