Leto, čas lásky : (Temps ďété, temps ďaimer) - Ciravegn, Nicole: 1925- (Čajka, 1984)
Príbeh jedného leta, je príbehom, keď sa Vanina a Noel stretnú v spoločnej nocľahárni, kde okrem koscov levandule prenocuje aj skupina hippies. Medzi nimi aj rodičia päťročného chlapca. Chlapča ochorie a nezodpovední rodičia ho nechajú cudzím ľuďom a odchádzajú kosiť levanduľu. Dvojica sa rozhodne pokračovať v ceste na juh a odovzdať dieťa rodičom. Tí však namiesto zberu sa potulujú po krajine. Vaninu a Noela starosti o chlapčekov osud zblížia, úprimný priateľský cit prerastie v lásku.