Leto, čas lásky (Temps ďété, temps ďaimer) - Ciravegn, Nicole: 1925-; Činovská, Marta; Nágelová, Beata: 1953- (Mladé letá Bratislava, 1984)
Príbeh jedného leta, je príbehom, keď sa Vanina a Noel stretnú v spoločnej nocľahárni, kde okrem koscov levandule prenocuje aj skupina hippies. Medzi nimi aj rodičia päťročného chlapca. Chlapča ochorie a nezodpovední rodičia ho nechajú cudzím ľuďom a odchádzajú kosiť levanduľu. Dvojica sa rozhodne pokračovať v ceste na juh a odovzdať dieťa rodičom. Tí však namiesto zberu sa potulujú po krajine. Vaninu a Noela starosti o chlapčekov osud zblížia, úprimný priateľský cit prerastie v lásku.
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; próza; francúzska literatúra - texty; Ciravegn, Nicole (francúzska spisovateľka pre deti a mládež. Nar. 22.11.1925 v Nizze, Francúzsko -); pre čitateľov od 12 rokov