Milujem niekoho iného : (La Nuit du Saraou) - Ciravegn, Nicole: 1925- (Čajka, 1990)
Je to príťažlivý dramatický príbeh, odohrávajúci sa v lone čarovnej prírody. Hélene, hlavná hrdinka príbehu, je dcérou bohatého továrnika. V rodine je veľký majetok, peniaze, zabezpečené pohodlie, no chýba ľudský cit, neha a porozumenie. Jej život je prázdny, smutný, bez záblesku radosti, a tak je len prirodzené, že sa jedného dňa rozhodne proti nemu vzbúriť. Jej revolta je nedomyslená, končí sa fiaskom. Po nevydarenom úteku z domova nasleduje trest. Nútený pobyt na samote Saraou urobil dôležitú zmenu v jej živote. Tu pochopila, že život uprostred drsnej prírody môže byť krásny, plný zmyslu a citu.