Ulrika : (Ulrike) - Neumann, Karl: 1916-1985 (Čajka, 1977)
Hlavnou hrdinkou románu je pätnásťročná Ulrika Sebaldová, mladá talentovaná plavkyňa zo špeciálnej športovej školy, ktorá prežíva nádeje i sklamania dospievajúceho veku. Ulrikin životný príbeh, plný citových vzruchov, ale aj dynamiky, dozaista zaujme mladých čitateľov.