Ulrika (Ulrike) - Neumann, Karl: 1916-1985; Juríčková, Viera; Zalay, Adrian: 1935-1988; Škripek, Marián (Bratislava Mladé letá, 1977)
Hlavnou hrdinkou románu je pätnásťročná Ulrika Sebaldová, mladá talentovaná plavkyňa zo špeciálnej športovej školy, ktorá prežíva nádeje i sklamania dospievajúceho veku. Ulrikin životný príbeh, plný citových vzruchov, ale aj dynamiky, dozaista zaujme mladých čitateľov.
Ilustr. na front. Pre čitateĺov od 13 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; športové prostredie; plávanie (beletria); Zalay, Adrian (bol slovenský maliar, grafik, pedagóg. Venoval sa mozaike a štukolustru, navrhoval fontány. * 17.08.1935 Ózd, Maďarsko - 02.02.1988 Bratislava, Slovensko); próza; nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov; Neumann, Karl (bol nemecký spisovateľ pre deti a mládež. * 30.06.1919 v Eilenburg, okres Delitzsch, provincia Saska, Nemecko - 09.04.1985 Beetzsee, Nemecko)