Divá Bára. Karla. Domec pod horami - Němcová, Božena: 1820-1862 (Čajka, 1977)
Poviedky sú o živote prostých ľudí. Táto knižočka chce čitateľkám priblížiť, akými starosťami a radosťami žili dievčatá pred vyše sto rokmi. Citlivému čitateľovi prezradia túžbu autorky po plnom duševnom vyžití a činorodom spoločenskom uplatnení.