Divá Bára. Karla. Domec pod horami - Němcová, Božena: 1820-1862; Rapoš, Gabriel: 1917-1994; Blaško, František: 1951- (Bratislava Mladé letá, 1977)
Poviedky sú o živote prostých ľudí. Táto knižočka chce čitateľkám priblížiť, akými starosťami a radosťami žili dievčatá pred vyše sto rokmi. Citlivému čitateľovi prezradia túžbu autorky po plnom duševnom vyžití a činorodom spoločenskom uplatnení.
Vysvetlívky. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: poviedky autorské; spoločenské poviedky; dievčenské poviedky; próza; česká literatúra - texty; Němcová, Božena, rod. Barbora (Novotná) Panklová (česká spisovateľka, zakladateľka novodobej českej prózy, 4.2.1820 Viedeň - 21.1.1862 Praha); Rapoš, Gabriel, pseudonym: Gašpar Tribel, Martin Groš, J.B., Mikovíny (slovenský publicista, prekladateľ, dramaturg. * 14.06.1917 Brezno, Slovensko - 02.09.1994 Bratislava, Slovensko); pre čitateľov od 13 rokov; Blaško, František (slovenský grafik, maliar, ilustrátor. * 13.06.1951 Dolný Hričov, Slovensko -)