Pančuškový telefón - Podracká, Dana: 1954- (Mladé letá, 1989)
Autorka v knihe poviedok zo súčasnosti pre dospievajúcu mládež Pančuškový telefón zobrazila svet súčasných detí v ich najprirodzenejšom prostredí, teda v rodine, v škole a vo chvíľach voľného času. Dotkla sa aj citových problémov detí na prahu dospelosti, ktore prinašajú prvé lásky.