Priznaj sa, Katka : (Te már nagylány vagy) - Szalay, Lenke (Čajka, 1977)
V centre príbehu stojí Oriešok - Katka Madárová a jej kamarátka Marika Kovácsová. Prvá pochádza z veľkého mesta, druhá z vidieka, veľmi dobre si však rozumejú, nemajú pred sebou tajnosti, ak treba, dokážu jedna druhej pomôcť. Tak aj teraz, keď sa vďaka svojej dievčenskej prenáhlenosti dostanú do nepríjemnej situácie a spôsobia starosti a žiaľ Marikinej mame. Katka činom však dokáže, že je už naozaj veľké dievča, ako o nej všetci hovoria, a chybu napraví. Potom už dievčatá čakajú veselé prázdniny na vidieku, veľa zážitkov i dôverností, ktoré ich priateľstvo ešte viac upevnia...