Mesiac ako dospelá - Truuová, Silvia (Čajka, 1982)
Sille, šestnásťročná dievčina sa po rozhovore s Indrekom rozhodne, že nepôjde s rodičmi na dovolenku na Krym, ale bude, rovnako ako jej spolužiačky pracovať v závode na cukríky. Celý mesiac bude ako dospelá. Po uplynutí mesiaca neľutuje svoj čin, pretože samostaný život aj práca sa vyrovnala dovolenkovej ceste na juh, pretože niektorí ľudia nenájdu takú správnu cestu ani za celý život.