Prídem vám pomôcť, pán doktor : (Ik kom U helpen, dokter) - Winkler, Johan: 1898 1986 (Mladé letá, 1970)
Píše sa rok 1917 a vo Francúzsku, ako takmer všade, zúri prvá svetová vojna. Dej románu sa odohráva v Saint-Remy, v malej dedinke v Provensálsku, v tej časti Francúzska, ktorú našťastie ešte nezabrali Nemci...