Divé klinčeky : (Divi karamfili) - Zvezdinov, Atanas: 1943- (Čajka, 1987)
Autor rozoberá viacero problémov, s ktorými sa mladí hrdinovia - Jaseň, Ľubka a Gošo stretávajú. Dôraz kladie na výchovu v rodine, na vzťahy dospelých, ktoré vplývajú na rozvoj charakteru mládeže. Prvá láska býva často poznačená utrpením, neporozumením okolia. Ale ako plynú roky, toto trápenie nám pripadá bezvýznamné a spomienka na tento čistý cit patrí v živote medzi najkrajšie.