Volanie divočiny. Biely Tesák : (The Call of the Wild. The White Fang) - London, Jack: 1876-1916 (Knihy Jacka Londona, 1980)
Volanie divočiny je príbeh o závislosti človeka a zvieraťa, ktorí sú spätí so zákonmi prírody. Hlavní hrdinovia sú Rek - ťažný pes a jeho pán John Thorton. Záver je o zavraždení Johna Thortona a následnom Rekovom opustení ľudskej civilizácie, Rek sa v divočine stáva vodcom vlčej svorky. Príbeh Biely tesák je z prostredia Aljašky počas zlatej horúčky. Je to jeden z najlepších príbehov opisujúcich prírodu. Hlavným hrdinom je pes.