Biely tesák. Volanie divočiny : (The White Fang. The Call of the Wild) - London, Jack: 1876-1916 (Klub mladých čitateľov, 1968)
Príbeh Biely tesák je z prostredia Aljašky počas zlatej horúčky. Je to jeden z najlepších príbehov opisujúcich prírodu. Hlavným hrdinom je pes Biely Tesák, rodený vlk, ktorý má v sebe psiu krv, čo mu dovoľovalo zdomácnieť. Volanie divočiny je príbeh o závislosti človeka a zvieraťa, ktorí sú spätí so zákonmi prírody. Hlavní hrdinovia sú Rek - ťažný pes a jeho pán John Thorton. Záver je o zavraždení Johna Thortona a následnom Rekovom opustení ľudskej civilizácie, Rek sa v divočine stáva vodcom vlčej svorky.