Človek na cestách - Tatarka, Dominik: 1913-1989 1913-1989 (Slovenská próza, 1967)
Už po druhý raz sa dostáva do rúk slovenskému čitateľovi Tatarkova kniha Človek na cestách, tentoraz rozšírená o nové a jedinečné cestopisy z Fínska, Alžírska a Francúzska.