Slony: Vstúpte do sveta slonov - spoznávajte ich správanie, život a ako doň zasiahli ľudia : (Elephant) - Redmond, Ian Michael: 1954- (Vidieť-Poznať-Vedieť, 1999)
Slony a ich svet sú pre nás exotickým tajomstvom. Prostredníctvom znamenitých farebných fotografií a zasväteného sprievodného textu máme možnosť do tohto sveta preniknúť. O afrických a ázijských slonoch sa dozvieme desiatky takmer neuveriteľných vecí. Spoznáme ich pôvod, telesnú stavbu, správanie, výchovu mláďat, nezvyčajnú inteligenciu, ale aj tradície, ktoré sa na tieto hrubokožce viažu v ľudských dejinách. Tým väčšmi doceníme nebezpečenstvo, ktoré slonom v súčasnom svete hrozí.